Tørklæder med holdning

Share

Vi kender det alle sammen; man ser noget i et vindue og forelsker sig hovedkulds – og må bare eje det. Sådan var det med et tørklæde jeg så i en butik på Gammel Kongevej på Frederiksberg. Ind i butikken røg jeg, blev lettet for hen ved 1000,- kr og ud igen. VUPTI! så havde jeg købt noget der overhovedet ikke var velovervejet. Ej heller økologisk og tilmed vildt dyrt.

Økologiske tørklæder

Efterfølgende kom der så en mail ind i min mailbox på arbejdet, og der kom chokket. Der var på det danske marked trukket flere tørklæder tilbage fordi folk blev syge af at ha dem på !!!!! JØSSES.

Det fik mig i tænkebox – og pludselig var den der – stofprøven af økologisk indisk bomuld, –  lige for øjnene af mig. Det var egentlig nemt, da min mand har med økologiske metervarer & gardiner at gøre, men jeg havde bare slet ikke tænkt i de baner selv, men det blev starten på det der i dag er Tørklædermedholdning.dk

Farver selv med GOTS certificeret farve

De allerførste 3 tørklæder jeg farvede, blev farvet i hånden i vores badekar i økologisk te, økologisk rødbede saft og økologisk rødvin :-) , men altså efter de dage, det tog, var min ryg helt ødelagt af at stå bøjet over badekarret og flytte tørklæder fra en balje til en anden.

Jeg fandt en tysk hjemmeside, ved navn Lebensfluss, der forhandler farve, som er øko-tex og GOTS certificeret og som kunne farve stof i en vaskemaskine. Ledte så herhjemme og fandt samme farver hos Mette fra Ko & Ko.

Så var sagen afgjort, og jeg farver nu næsten hver eneste uge en ny lækker farve, udover de basic farver jeg altid har, nemlig den lyse gråblå og den mørke gråblå. Selvfølgelig er der også den helt rå tørklædevariant, som er stoffets naturlige farve. Dette er ynglingstørklædet J

Jeg farver kun mellem 5 – 7 stk. ad gangen og rammer aldrig helt den samme farve igen. Hver eneste gang er farvningen en skøn proces, hvor jeg nyder at se de forskellige farvevariationer.

Unikke økotørklæder

Tørklæderne er et unikt produkt, lavet til kvinder der brænder for det økologiske og værdsætter tøj uden kemi og pesticider. Prisen er i et leje, hvor alle kan være med! Det er nemlig vigtigt for mig, at ALLE kan få råd til at købe et lækkert økologisk tørklæde, uden at skulle tænke for meget over prisen.

Se alle de forskellige tørklæder på Tørklædermedholdning.dk eller Aniel. dk.